Tarot

Tarot voor iedereen!

Tarot is een prachtige tool om je onderbewustzijn een stem te geven. Het is zo vaak ingewikkeld om daar naar te luisteren door het lawaai om ons heen, sociale media en alle mensen met hun meningen (laat staan je eigen overtuigingen).

Die stem van de buitenkant overstemt vaak je innerlijke stem, die de neiging heeft om zich te uiten in een gevoel of een verlangen. De stem van de buitenkant lijkt volwaardige zinnen te kunnen vormen, te kunnen overtuigen soms zelfs uitgesproken lelijk doen tegen je.

Met één tarotkaart per dag geef je ruimte aan die stille stem, die stem van je ziel.

Op deze website vind je de betekenis van je tarotkaarten en leg ik uit hoe je een tarotlezing kun doen voor jezelf.

De indeling van je tarotspel

Elk tarotspel heeft een vaste indeling. Allereerst verdelen we de tarotkaarten in twee groepen:

De kaarten van de Grote Arcana worden niet specifiek ingedeeld in groepen, maar er is wel een heel beroemd verhaal rondom deze kaarten: de Reis van de Dwaas.

De Kleine Arcana verdelen we in vier groepen

Binnen de kaarten binnen elk van deze groepen zijn er dan ook nog vier hofkaarten:

Waarom zou je elke dag tarot leggen?

Waarom? In de eerste plaats omdat het gewoon heel erg leuk is om met kaarten bezig te zijn: het meditatieve schudden, het bedenken van een goede vraag, het bekijken van de kaart, de kleurtjes, de symbolen, het vinden van een betekenis van die symbolen die bij je resoneert, noem maar op. Er zitten zoveel aspecten aan de kaarten!

En dan heb ik het nog niet eens gehad over hoe je het interpreteert op een manier die je kan helpen. Want een lezing is natuurlijk redelijk nutteloos als je het niet van “oh, leuk om te weten” naar “dat ga ik er mee doen” brengt.

Hoe kies je een goed tarot spel?

Het kiezen van een tarotspel is erg persoonlijk. Wat ik een mooi tarotspel vind kan op jou heel anders overkomen. Voor mij zijn heldere frisse kleuren belangrijk en ik houd er van als een kaart diverse symbolen bevat. Wat ik mooie kaarten vind zul je op deze website her en der vinden. Je vindt daar ook de links naar verkoopsites zodat je gemakkelijk een bepaald spel (of tarot deck) kunt kopen.

Misschien dat jij juist liever een neutralere kaart wilt hebben of een spel met een bijzonder thema. Als het thema je aanspreekt dan is het een spel voor jou. Doe het dat niet, dan is het niet voor jou weggelegd.

Hoe doe je dat: tarotkaarten lezen?

Het trekken van een tarot kaart is niet moeilijk. Het begint met een moment van even goed nadenken over de vraag die je hebt.

Natuurlijk kunt je kaart trekken en kijken wat er naar voren komt, maar op basis van de honderden lezingen die ik gedaan heb, zijn lezingen die de context van een vraag krijgen, veel meer inhoud en veel meer verbinding met je onderbewustzijn.

Stel een specifieke vraag

Daarom zeg ik ook altijd: ‘Als je een algemeen antwoord wilt, dan moet je een algemene tarotlezing doen. Wil je een specifiek antwoord, stel dan een specifieke vraag.’

Stel je vraag van te voren en neem tijd om je tijdens het schudden van de kaarten meer te verbinden met de vraag. Dat doe je door met je aandacht naar je vraag te gaan en die van binnen een paar keer te herhalen waarbij je je handen hun gang laat gaan.

Als je vindt dat je lang genoeg hebt geschud, dan leg je de stapel met kaarten voor je neer op tafel en pakt met je linkerhand (verbonden met je rechter hersenhelft – van je onbewuste kant) een klein deel van de stapel af en legt die links naar de stapel. Vervolgens pak je nog een deel van de oorspronkelijke stapel en legt die ook weer naar links weg.

Vervolgens pak je het laatste deel van de oorspronkelijke stapeltje op en legt dat op het middelste stapeltje en daarna leg je dat geheel op de meest linkse stapel.

Trek je tarotkaartje van de bovenkant. Interpreteer je kaart met behulp van de instructies op deze website of zoek de betekenis rechtstreeks op.

Links